Jonker kritisch: "Eigenlijk kan dit helemaal niet, het is gekkenwerk"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen zijn voor het eerst sinds de WK-uitschakeling weer samen. De pijlen zijn inmiddels gericht op de Nations League, maar voor bondscoach Andries Jonker voelt de doorstart als te snel.

"Het gevoel is dat we net drie, vier weken geleden ons mega-avontuur van het WK hebben beëindigd. Eigenlijk kan dit natuurlijk helemaal niet. Het gaat in razend tempo weer door, ik heb al vaker iets gezegd over de belastbaarheid van de speelsters", zegt Jonker in Voetbal International. Volgens de bondscoach is het 'waanzin' en moet er actie ondernomen worden. "Als coaches onderling praten we erover, we moeten het juiste tijdstip en podium vinden om iets te ondernemen."

Hij gaat verder: "Ik vind dat dit niet kan. Na het WK moeten de clubs al snel weer door omdat ze zich voor de Champions League moeten plaatsen, dat is financieel van groot belang. De interlands gaan weer door, straks aan het einde van het seizoen wachten de Olympische Spelen, en dan weer door zonder echte rustperiode. Het is gekkenwerk", oordeelt Jonker.

Lees meer:
0 reacties