Jonker komt met boodschap voor Oranje: "Alleen maar heel blij"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Het Nederlands mannenelftal speelt dinsdagavond de achtste finale van het EK in Duitsland. De mannen van Ronald Koeman nemen het in München op tegen Roemenië. Andries Jonker ziet kansen.

"Vol verwachting klopt het hart. Soms moet je een beetje geluk hebben in het leven. Ik denk dat als je mag kiezen, met de loting en het schema, dan kan je alleen maar heel blij zijn, zonder ook maar een moment de Roemenen te onderschatten", zegt de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen bij ESPN. "Maar elk toernooi waar je bij bent, op het moment dat het balletje, voor wat betreft de loting, gunstig valt, dan geeft dat ook vertrouwen."

Jonker vervolgt: "Dan ga je denken: 'Daar zouden we van kunnen winnen. En wie dan? Daar zouden we ook van kunnen winnen'. Dat geeft een boost. Terwijl als je tegen de uitgesproken titelfavoriet moet spelen, dan weet je dat dat een zwaar karwei is. Ik hoop dat iedereen die in Duitsland betrokken is bij het team en de spelers zich realiseren wat voor kans dit is", is zijn boodschap richting het Oranje-kamp.

Lees meer:
0 reacties