Jonker: "Kan niet zo zijn dat je topspelers naar blessures leidt"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Er is een enorme kans dat Vivianne Miedema er komende zomer niet bij is op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Bondscoach Andries Jonker zou het 'heel vervelend' vinden voor Oranje en voor Miedema zelf als de spits het WK moet missen.

"Helemaal omdat zij als een van de weinigen aangaf dat het niet langer kan hoe de speelschema's nu in elkaar zitten. er kan niet ieder jaar een EK, WK of Olympische Spelen gespeeld worden, en dat vijf jaar achter elkaar", is Jonker duidelijk in gesprek met Helden. "Het kan niet zo zijn dat je je topspelers willens en wetens naar dit soort blessures leidt."

De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen heeft het besproken met zijn ploeg. "Ze zeggen allemaal: 'Trainer, het is ook te veel, maar ook aan die Olympische Spelen willen wij gewoon meedoen'. Hun voetbalhart klopt zo sterk, ze willen altijd maar doorvoetballen, terwijl ze ook het besef hebben dat het eigenlijk niet kan war er gebeurt."

Jonker is duidelijk: "Ze worden overbelast. Ik snap niet dat we denken dat we vrouwen meer moeten belasten van mannen. Ik heb geprobeerd maatregelen te nemen en me hierover uit te spreken, dat is het enige wat ik kan doen", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand