Jonker: "Jullie weten ook wie er in de spits zou hebben gespeeld"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Andries Jonker heeft een puzzel te leggen als het gaat om de spitspositie bij de OranjeLeeuwinnen. Voorlopig kan hij niet beschikken over Vivianne Miedema en dus moet Jonker op zoek naar een vervanger.

Op Malta gaf hij de kans aan Fenna Kalma, Lineth Beerensteyn en Romée Leuchter. "De tijd van kansen geven is voorbij. Jullie weten ook wie er op Malta in de spits zou hebben gespeeld, als er niks gebeurd was. Dan had Vivianne in de spits gespeeld. Nu is dat niet zo", zei Jonker na afloop van de overwinning op Oostenrijk (4-0) tegenover deze site.

Dat betekent dus dat de bondscoach kansen moet gaan geven. "Want ik heb geen idee wie de beste spits is in het Nederlands team. Fenna doet het hartstikke goed in Nederland, Romée is een behoorlijk aantal weken geblesseerd geweest en Lineth heeft een behoorlijke historie in het Nederlands elftal, die positief is, en is in goeden doen bij Juventus."

"Dan gaat het erom: wat doen ze in het Nederlands elftal? Alle drie heb ik ze meegenomen", zegt Jonker over de interlandperiode in Malta. "Ze hebben alle drie naar mogelijkheden de gelegenheid gekregen om te laten zien wat ze kunnen. Dat was voor Romée veel beperkter, omdat ze bij Ajax maar twee keer een halfuur had gespeeld de laatste maanden", geeft de bondscoach aan.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand