Jonker: "Je moet je vraagtekens zetten bij een heleboel dingen"

Nigel de Jong en Andries Jonker
Nigel de Jong en Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Andries Jonker baalt flink: door onvrede bij sommige clubs over de FIFA dreigen zij hun speelsters pas later af te staan. Jonker lijkt daardoor bij de start van de voorbereiding op het WK een aantal speelsters te moeten missen.

"De FIFA-kalender van 2024 heeft voor irritatie gezorgd bij de grote internationale clubs. Als signaal willen ze eigenlijk nu de speelsters niet afstaan per 19 juni, wat vrijwel alle landen hadden gedacht en ook zo hadden afgesproken met die clubs, maar op 23 juni. Dat doorbreekt de voorbereiding heel behoorlijk", legt de bondscoach uit bij de NOS.

Jonker gaat verder: "Duitsland zou op 24 juni tegen Vietnam spelen, wij 25 juni tegen een jongensteam. Dat gaat niet, als speelsters op 23 juni pas mogen verschijnen. Dat is een probleem, met een aantal landen. Andere landen hebben daar ook mee te maken. Het andere probleem is dat er een grote club is die zegt: 'wij willen een vergoeding hebben tot 10 juli, want wij stellen onze speelsters beschikbaar. Als jullie niet betalen, dan komen ze pas 10 juli'", aldus de coach, die niet kwijt wil om welke club het gaat.

Of Oranje gaat betalen als die club daaraan vasthoudt? "De communicatie komt binnen hier. Dan is het aan de directie om daar mee om te gaan, niet aan de coach. Dit ligt bij mannen als Jan Dirk van der Zee, Nigel de Jong, Gijs de Jong. Zij moeten hier op internationaal niveau mee aan de slag", zegt Jonker, die niet blij is met de gang van zaken. "Je zou nu al je tijd, aandacht en energie moeten richten op de voorbereiding. Die speelsters zouden zorgeloos op vakantie moeten kunnen. Dat kan nu niet. Er speelt van alles en je moet je vraagtekens zetten bij een heleboel dingen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand