Jonker: "Iedereen heeft aan me gedacht, alleen de Belgen niet"

Andries Jonker praat met keepster Jacintha Weimar
Andries Jonker praat met keepster Jacintha Weimar Foto: © Orange Pictures

Andries Jonker vierde vrijdag zijn 61e verjaardag. Het werd echter geen feest voor de bondscoach van Oranje: zijn ploeg verloor met 2-1 van België.

"Ik denk dat ik wel tien of vijftien keer heb gespeeld op mijn verjaardag en ik kan me niet herinneren dat ik ooit verloren heb. Dit is echt de allereerste keer", baalde Jonker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of de meiden eerder op de dag aan me hebben gedacht? Ja, iedereen heeft aan me gedacht, alleen de Belgen niet", doelt hij op de nederlaag.

Waar het vrijdagavond aan lag? "Je kan het Belgische strijdplan wel uittekenen van tevoren. Je bent dan gebaat bij een snelle goal, die komt er niet", zag de bondscoach. "Dan ben je gebaat bij geduld en bij het ‘kapot spelen’. Dat betekent in een hoog tempo de bal van blauw naar blauw spelen. Dat tempo was te laag en daardoor creëren we te weinig kansen."

Na de goal van Jill Roord kwam België een minuut later alweer op gelijke hoogte. "Dan is de vraag: herpakken we onszelf? Dat had beter gemoeten. Dan wisselen we nog aanvallend, maar gaat er nog een corner in en dan is het resultaat ontzettend teleurstellend", zegt Jonker.

Lees meer:
0 reacties