Jonker hoopt op kolkend stadion: "Dan hebben we het voor elkaar"

Andries Jonker tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is woensdagavond het decor van de wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Duitsland. De winnende ploeg gaat naar de Olympische Spelen en Oranje hoopt natuurlijk dat zij aan het langste eind trekken.

Makkelijk wordt dat niet, zo weet ook Andries Jonker. "Duitsland hoort bij de Europese top", maakt de bondscoach duidelijk bij ESPN. "Duitsland was beter dan Frankrijk", doelt hij op de halve finale van de Nations League, waarin onze oosterburen met 2-1 verloren. "Dat zegt voor mij alles: Frankrijk is de Europese top, Duitsland hoort daarbij."

Oranje ging vrijdagavond onderuit tegen Spanje, maar toch zag Jonker positieve dingen. "Ik wil graag het eerste kwart van de tweede helft terugzien. Dat was voortreffelijk. De indruk bestaat dat het dramatisch was tegen Spanje, maar in de tweede helft hebben we het prima gedaan. Die lijn moeten we voortzetten."

En dat moet gebeuren in het Abe Lenstra Stadion, dat woensdagavond bomvol zal zitten. "Daar is het om te doen. Ik heb steeds drie doelstellingen benoemd: winnen, aantrekkelijk voetbal spelen en inspireren. En als het hier morgenavond vol zit, hebben we het redelijk voor elkaar. Als we winnen, hebben we het helemáál voor elkaar."

Lees meer:
0 reacties