Jonker: "Het is nog niet zeker of Martens en Groenen erbij komen"

Andries Jonker bij de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zijn gehavend vanavond tegen Italië. Toch denkt bondscoach Andries Jonker dat ze zich niet hoeven te verschuilen. "Wij kunnen van iedereen winnen."

Jill Roord, Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jackie Groenen en ook keepster Daphne van Domselaar. Dat is het aanzienlijke lijstje met spelers dat vanavond ontbreekt. Toch verwacht Jonker genoeg van zijn elftal, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het aanvallende spel kunnen we ook met deze groep spelen, maar het uitgangspunt is wel anders. We hebben een jaar lang overtuigend gezegd: we kunnen van iedereen winnen. Niet voor niets, dat vonden we ook echt. Dat ligt nu anders met een half elftal dat wegvalt. We kunnen nog steeds winnen en goed voetballen, maar moeten wel weer bouwen aan een team dat dit met recht kan zeggen. Daar moeten we nu hard voor gaan werken. Al vlogen deze week de vonken er op de training wel vanaf."

De coach wil daarbij alleen kijken naar de spelers die er wél zijn. "We kunnen wel moeilijk doen en zeggen: ‘Die, die en die is er niet dus het kan niet’, maar we moeten kijken hoe we het wél voor elkaar krijgen. Het is moeilijk, maar het kan wel. In de kern hebben wij nog steeds een prima ploeg met speelsters die bij grote clubs spelen."

Of Groenen en Martens er tegen Noorwegen wél bij zijn, laat Jonker nog in het midden. "Het is niet zeker dat ze komen en het is niet zeker dat ze niet komen."

Lees meer:
0 reacties