Jonker heeft 'veel opties' bij Oranje: "Het is voor het eerst"

Andries Jonker op een training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Sinds de komst van bondscoach Andries Jonker lijkt het plezier weer terug bij de OranjeLeeuwinnen. Journalist Iwan van Duren vindt Oranje 'bijna op zijn Braziliaans spelen'.

Voormalig international Claudia van den Heiligenberg kan zich daar wel in vinden, maar plaatst wel een kanttekening. "Je moet wel kijken of het verdedigend ook goed genoeg is. Aan de andere kant, zal hij (Jonker, red.) dan het middenveld aanpassen misschien, met Egurrola of Spitse als zes", zegt ze bij VI PRO.

Damaris Egurrola krijgt weinig de voorkeur van bondscoach Jonker. "Ik snap het wel, de keuze tegen België. Alleen de keuze tegen bijvoorbeeld straks tegen Amerika... Dan zou ik het wel verdedigender neerzetten. Dan kan je altijd nog kiezen met die wingbacks, of je een Casparij of iemand die wat verdedigend sterker is, daar neerzet. Hij heeft wel veel opties", ziet Van den Heiligenberg.

"Het is voor het eerst dat we zoveel opties hebben. Voorheen was het twaalf, misschien dertien. Roord en Beerensteyn kwamen altijd van de bank af. Het waren altijd die twee. Nu heb je meer opties, om het iets aan te passen en het systeem te veranderen", aldus de oud-voetbalster.

Lees meer:
0 reacties