Jonker heeft hoop: "Dat is een teken dat er veel meer energie is"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De Oranje Leeuwinnen maken zich op voor de start van de EK-kwalificatie. Na de tegenvaller uit februari, waarin het de dames niet lukten om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, is het vizier nu dus weer vooruit gericht.

En dat verwacht bondscoach Andries Jonker ook, vertelt hij in gesprek met de NOS. Volgens hem is er niks van de teleurstelling te merken bij de Leeuwinnen. "Het garandeert niks, maar ik heb weer vier dagen de gebruikelijke energie gezien."

De coach geeft echter aan dat hij een enorme verandering ziet ten opzichte van vorige interlandperiode. "Dat was in februari niet het geval. Toen konden ze gewoon niet, de pijp was leeg. Op de een of andere manier is die nu weer vol, dat spat er ook vanaf. Iedereen kan elke dag en wil elke dag. het niveau is vrij behoorlijk, dus dat is hoopgevend."

"Ik had acht twijfelgevallen. Toen moest ik er zeven van Jong Oranje oproepen zodat we 11-tegen-11 konden spelen. Dat is nu wel een ander verhaal. Iedereen is fit genoeg om te starten. Dat is al een teken dat er veel meer energie is dan vorige keer."

Lees meer:
0 reacties