Jonker 'gokte' in Sevilla: "Voelde me een beetje Sarina Wiegman"

Andries Jonker en Daniëlle van de Donk
Andries Jonker en Daniëlle van de Donk Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen gingen vrijdagavond met 3-0 onderuit tegen Spanje. Na het laatste fluitsignaal in Sevilla was het billenknijpen met het oog op de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland.

In Lyon stond het 2-1 en werden de laatste minuten gespeeld. De speelsters waren er nog niet zeker van. "Het zijn Duitsers, dus alles is mogelijk", zegt Dominique Janssen. "Je hebt pas van Duitsers gewonnen als ze in de bus zitten", weet Vivianne Miedema.

Al in de rust was bondscoach Andries Jonker bezig met de andere wedstrijd. Oranje stond op dat moment met 2-0 achter, terwijl ook Duitsland tegen die achterstand aankeek tegen Frankrijk. Jonker wisselde Miedema, met het oog op woensdag. "Het was een gok", erkent de bondscoach tegenover NU.nl. "Frankrijk zat in een zetel en ze kunnen ook vier speelsters inbrengen bij een 2-0-voorsprong. Duitsland heeft ook nog niet verloren. Maar ik vond dat ik het zo moest doen."

In de slotfase kwam Duitsland nog terug tot 2-1 en dus werd het spannend. "Billenknijpen", aldus Miedema. Na het laatste fluitsignaal vormden de Leeuwinnen een kring, kijkend op de telefoons. "Ik voelde me daar een beetje Sarina Wiegman", zegt Jonker, doelend op de bondscoach van Engeland, die in december op het veld hoorde dat Oranje toch nog had gescoord tegen België.

Lees meer:
0 reacties