Jonker: "Geen enkel teken ontvangen dat er iemand gaat stoppen"

Andries Jonker geeft instructies aan de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker geeft instructies aan de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen staan komende zomer niet aanwezig op de Olympische Spelen in Parijs. Een grote domper, vooral voor de oudere generatie. Het lijkt het begin van het afscheid voor de oudere Leeuwinnen.

Toch maakt bondscoach Andries Jonker zich op de korte termijn geen zorgen. "De natuur gaat zijn werk doen, een fantastische generatie speelsters komt op een leeftijd waarbij het einde van hun carrière in zicht komt", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Alle WK’s, Olympische Spelen en EK’s zijn wellicht de laatste mogelijkheden voor deze generatie."

"Het is aan hen om keuzes te maken, maar iedereen die de beste blijft, blijft – ook op oudere leeftijd – spelen. Ik heb in elk geval geen enkel teken ontvangen dat er iemand gaat stoppen", maakt Jonker duidelijk. De bondscoach voelde het gemis van Vivianne Miedema, Jill Roord en Victoria Pelova in de wedstrijden tegen Spanje en Duitsland. "Wij hebben in topwedstrijden al onze topspeelsters nodig. Wij hebben met Jill, Victoria en Esmee Brugts normaal drie rasvoetballers op het middenveld. Als er dan twee niet zijn, wordt het gewoon anders."

Lees meer:
0 reacties