Jonker geeft inkijk in WK-voorbereiding; nog drie duels te gaan

Andries Jonker op het trainingsveld van Oranje
Andries Jonker op het trainingsveld van Oranje Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen krijgen in aanloop naar het WK flink wat rust van bondscoach Andries Jonker. De speelsters krijgen allemaal drie weken vakantie van Jonker, waardoor de Leeuwinnen gefaseerd instromen.

"Ik overleg met de spelers en hun coaches wanneer ze instromen in de voorbereiding. Die situatie verschilt per individu", zegt Jonker tegenover De Telegraaf. Hij begint komende maand op de KNVB Campus in Zeist met de voorbereiding op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De bondscoach wil in die periode ook een oefenwedstrijd spelen tegen een jongensteams.

Tussen 27 juni en 4 juli verblijft Oranje in Horst, op 2 juli staat de uitzwaaiwedstrijd tegen België in Kerkrade op het programma. Vijf dagen later vertrekken de OranjeLeeuwinnen naar Sydney. Tijdens een trainingskamp van ruim een week gaat de ploeg van Jonker acclimatiseren. Op 16 juli wordt er nog een oefenwedstrijd gespeeld in Sydney.

Twee dagen later zal de selectie afreizen naar Nieuw-Zeeland, waar de groepswedstrijden op het programma staat. Oranje heeft het basiskamp in Tauranga, op het noordereiland. Twee van de drie groepswedstrijden worden gespeeld op het zuidereiland. Daar is het een stuk kouder, waardoor Jonker ervoor kiest om heen en weer te vliegen: "In Tauranga is het 15 graden, een goede plek dus om te verblijven."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand