Jonker gaat in op twijfelgevallen bij Oranje: "Acht die kans klein"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. Bondscoach Andries Jonker zag al de nodige speelsters afhaken en heeft ook nog wat twijfelgevallen in aanloop naar het duel in Rotterdam.

Zo is Daphne van Domselaar na een heupblessure weer terug bij Oranje, maar de kans is klein dat zij vrijdag kan spelen. "Daphne heeft deze week voor het eerst met een groep getraind. Dat is heel behoorlijk gegaan. Er is groen licht nodig van de dokter, groen licht van Daphne. En als ik dat krijg, zet ik uiteraard het licht ook op groen", zei Jonker donderdag bij de persconferentie.

"Daphne heeft al eerder aangetoond met weinig trainingen of wedstrijden in de benen toch een heel hoog niveau te kunnen halen. Maar ik heb wel groen licht nodig. En ik acht die kans klein. Ik acht de kans klein dat ik groen licht krijg van een van beide of allebei", aldus de bondscoach, die al wel een keuze heeft gemaakt over wie er gaat keepen: Jacintha Weimar, Daniëlle de Jong of Barbara Lorsheyd. Jonker wilde die keuze echter nog niet delen.

Sherida Spitse kampte de afgelopen weken ook met een blessure. "Dat was de hele week deels trainen, kijken tot hoe ver het gaat. Dat zal een beslissing worden van morgen. Verder moet ik goed kijken naar de frisheid van iedereen. Dat was elke dag kijken, hoe is het met deze speelster, met die speelster. Maar ik denk dat de rest inzetbaar is", zo gaf de bondscoach aan.

Lees meer:
0 reacties