Jonker enthousiast over Bayern-target: "Voetbalt uitstekend mee"

Jill Bayings in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Jill Bayings in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Jill Bayings kan na haar goede seizoen bij Bayer Leverkusen een mooie transfer maken. Meerdere topclubs hebben interesse getoond in de Nederlandse middenveldster, waaronder Bayern München, zo wist deze site eerder te melden. Voor de 22-jarige Bayings wordt het sowieso een mooie zomer: ze gaat met Oranje mee naar het WK.

Bondscoach Andries Jonker is enthousiast over de middenveldster uit Terheijden. "Jill is een linksbenige middenveldster. Ze heeft een goede trap, ze denkt vooruit, ze loopt vooruit. Ze is gevaarlijk naar de goal toe, ze maakt de loopactie naar voren. Ik denk dat dat de grootste karakteristiek is van haar. Ze voetbalt uitstekend mee op de training. Ze schiet er af en toe een balletje in, dat is wel fijn", vertelt hij aan deze site over Bayings.

Jill Bayings bij Bayer Leverkusen
Bayern München toont serieuze interesse in Nederlandse middenveldster Lees ook

Bayings maakte in de zomer van 2020 de overstap naar SGS Essen en ontwikkelde zich daar tot vaste kracht. Afgelopen jaar leverde het haar een transfer naar Bayer Leverkusen op, waar de middenveldster uitgroeide tot ware smaakmaakster in de ploeg van de Nederlandse coach Robert de Pauw. Ze werd meerdere keren verkozen in het Elftal van de Week en werd topscorer van Bayer Leverkusen. Bayings scoorde zeven keer in de Bundesliga.

Lees meer:
0 reacties