Jonker duidelijk: "Raak niet in de war van dit soort wedstrijden"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Bondscoach Andries Jonker gaf het al vaker aan: Oranje hoort weer bij de wereldtop. Die mening is na de ruime nederlaag tegen Spanje niet veranderd, zo reageert de bondscoach bij de NOS.

"Ik raak niet in de war van dit soort wedstrijden", zegt Jonker. "We hebben er in eerste instantie alles aan gedaan om een zo fit mogelijk team aan de aftrap te krijgen, dat is aardig gelukt. Vervolgens hebben we er alles aan gedaan om zo goed mogelijk te spelen. Iedereen heeft kunnen zien dat dat ondanks al onze inspanningen te weinig gelukt is, zeker in de eerste helft."

"In de rust wisten we dat het ook bij Frankrijk - Duitsland 2-0 stond en toen hebben we er ook op gegokt dat Duitsland ook zou verliezen", aldus de bondscoach, die Vivianne Miedema in de rust naar de kant haalde. In de tweede helft wisselde Jonker ook onder meer Dominique Janssen en Lineth Beerensteyn.

"Het werd nog wel even spannend daar natuurlijk, toen het 2-1 werd. Maar we waren die tweede helft eerlijk gezegd meer bezig met wat er in Lyon gebeurde dan hoe het hier ging, al was de tweede helft van ons wel een stuk beter", zag Jonker. "Maar we zullen dat gat met Spanje moeten dichten, want als je prijzen wil winnen zul je ook Spanje moeten verslaan. De kwaliteit van hun positiespel is uniek in het vrouwenvoetbal, zoals dat in het mannenvoetbal ook lange tijd is geweest."

Lees meer:
0 reacties