Jonker: "Denk dat het mijn taak is om daar doorheen te kijken"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Er was veel kritiek op de OranjeLeeuwinnen na de nederlagen tegen Spanje en Duitsland. Toch denkt Marciano Vink dat het vrouwenvoetbal nog regelmatig 'zachter' wordt behandeld. Bondscoach Andries Jonker is het daar niet mee eens.

"Zo ervaar ik dat zeker niet. Ik heb direct na de wedstrijd tegen Duitsland dezelfde vragen moeten beantwoorden, of het geen tijd voor verjongen is", zo geeft Jonker aan in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Martens, Van de Donk en Spitse, moeten die er nou niet eens een keer uit?", was een van de vragen die de bondscoach kreeg.

Hij gaat daarop in: "Je zou eerder denken: als je gaat verjongen, dat zijn blijkbaar de betere. Er zitten er ook drie van in de dertig op de bank, zou je daarmee beginnen? Nee, de vraag is: 'moeten die drie er nou niet uit?'. Ik denk dat het mijn taak is om daar doorheen te kijken. Mijn taak is: wat is er nou eigenlijk aan de hand?"

"We spelen twee keer een wedstrijd tegen een topland, we zijn niet fit, de helft van het middenveld ontbreekt. Dan valt Dijkstra er ook nog uit, de tweede helft tegen Duitsland. Dan is die hele rechterkant weg. Dan wordt het moeilijker voor ons", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties