Jonker deelt frustratie: "Het is natuurlijk volslagen belachelijk"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hebben de eerste EK-kwalificatiewedstrijden achter de rug. De kwalificatiereeks wordt in een rap tempo afgewerkt: de laatste duels staan in juli op het programma. En daar is Andries Jonker absoluut niet blij mee.

"In juli thuis tegen Italië en in een fjord in Noorwegen. Het zal ongetwijfeld lekker weer zijn, maar dat is toch waanzin. Dan is het seizoen al afgelopen", deelt hij zijn frustratie met Voetbal International. De bondscoach gaf al eerder zijn ongezouten mening over de speelkalender. "We moeten er mee omgaan en het zo goed mogelijk invullen, maar het is natuurlijk volslagen belachelijk."

De speelsters kunnen na die interlands zeker niet op vakantie, benadrukt Jonker. "Dat is een misverstand. Een weekeindje weg misschien, de voorbereiding start vlak na die interlands. Zeker voor de ploegen die de Champions League willen halen."

De bondscoach is inmiddels in gesprek met de clubs over het doortrainen na de competitie. "De speelsters moeten wel fit zijn als ze hier komen, ze kunnen niet een maand op het strand gaan liggen en zich dan melden. Dat weten ze zelf ook wel, dat doen ze ook niet. Maar we moeten goed kijken hoe we dat gaan regelen met iedereen. Die wedstrijden tegen Italië en Noorwegen zullen beslissend zijn in deze groep", weet Jonker.

Lees meer:
0 reacties