Jonker: "De Duitse speelsters waren onder de indruk van ons spel"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Woensdagavond staan de OranjeLeeuwinnen tegenover Duitsland. Een rematch van de vriendschappelijke interland van april vorig jaar. Oranje was toen in Sittard de betere partij, maar ging met 0-1 onderuit.

"De Duitse speelsters waren na afloop onder de indruk van ons spel", weet bondscoach Andries Jonker nog. "De intenties om goed te voetballen waren er vrijdag tegen Spanje ook, maar dat kregen we in de eerste helft niet voor elkaar. We hopen dat tegen Duitsland beter te doen en een hoger niveau te halen, over de hele wedstrijd gezien", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Jonker weet dat Duitsland een andere tegenstander is dan Spanje: "Vroeger werd de VS wereld- en olympisch kampioen en Duitsland won het EK, zo spannend was dat niet. Zoals wij vinden dat Ajax de top is, vinden Duitsers dat ook van hun vrouwenelftal en dat is voor allebei terecht op grond van de historie. Maar de kwaliteit van Duitsland is niet de kwaliteit van Spanje. Op dit moment is dat land, bij wijze van spreken, de nummer 1, 2 en 3 van Europa", sluit de bondscoach af.

Lees meer:
0 reacties