Jonker: "Dan krijgen we een domme corner tegen en dan verlies je"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zijn vrijdagavond op pijnlijke wijze onderuit gegaan tegen België. In de Nations League verloor Nederland met 2-1 van de Red Flames. Na afloop stond bondscoach Andries Jonker voor de camera van de NOS.

Hij geeft aan dat zijn ploeg wist dat ze geduld moesten hebben. "We wisten dat ze de verdedigende stellingen zouden betrekken en dat we het kapot moesten spelen. We wisten dat het niet eenvoudig zou worden. Ik denk dat we in de eerste helft te weinig hebben gecreëerd, wel balbezit, maar te weinig gecreëerd"

Jonker analyseert verder: "In de tweede helft ging het steeds beter, kregen we kansen, maakten we er één. Op dat moment denk je: dat verjaardagscadeau (Jonker was vrijdag jarig, red.) komt wel voor elkaar, als we zo doorgaan. Vanaf de aftrap gaat het eigenlijk fout", wijst hij op de gelijkmaker. De bondscoach besloot pas in de 77e minuut voor de eerste keer te wisselen. Dat was met een reden, zo vertelt Jonker.

"Die tweede helft gaat lopen, dan moet je geduld hebben. Ze creëren steeds meer kansen. Ik heb niet voor niets voor deze elf gekozen, dat zijn in mijn ogen de beste om te beginnen", is de bondscoach duidelijk. "Op het moment dat de tegenpartij het moeilijk krijgt, dan moet je doordrukken. Dat gebeurde. Alleen vanaf de aftrap wordt het 1-1. Dan wacht je van 'komen we weer op gang'. Dat komen we ook weer, we kregen weer een paar kansen. Dan krijgen we een domme corner tegen en die gaat er gewoon in. Dan verlies je ook nog", baalt Jonker.

Lees meer:
0 reacties