Jonker complimenteus: "Verras je iedereen in binnen- en buitenland"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Andries Jonker vindt het fantastisch dat Ajax zich heeft weten te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De coach van de OranjeLeeuwinnen was dinsdagavond aandachtig toeschouwer in de Johan Cruijff ArenA en deelt in gesprek met de NOS complimenten uit.

"Het is geweldig voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Er zijn een aantal hele bijzondere dingen aan de hand. Dit is een elftal met 10,5 Nederlander, als we Lily Yohannes dan half meerekenen", zegt Jonker. "Ze hebben een selectie waarvan tweederde onder de 23 is en een Oranje-shirt draagt. Een hele jonge, Nederlandse coach (de 37-jarige Suzanne Bakker, red.), die het in Europa geweldig doet."

De bondscoach gaat verder: "En dan onder aanvoering van een oud-international, Daphne Koster, die het grote gebeuren leidt. Dit zorgt voor vreugde", aldus Jonker, die benadrukt hoe bijzonder de prestatie van Ajax is. "De Nederlandse top speelt in het buitenland. Ajax en andere topclubs zijn aangewezen op het Nederlandse talent of datgene wat er nog niet in het buitenland speelt. Als je dit dan voor elkaar krijgt, verras je iedereen in binnen- en buitenland", besluit de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties