Jonker begrijpt wens speelsters: "Maar is de tijd daar rijp voor?"

De speelsters van AZ en FC Twente met de shirts 'betaald voetbal = betaald worden'
De speelsters van AZ en FC Twente met de shirts 'betaald voetbal = betaald worden' Foto: © BSR Agency

Uit de Azerion Vrouwen Eredivisie kwam afgelopen speelronde een duidelijk geluid: de speelsters willen betere salarissen. Onder het motto 'betaald voetbal = betaald worden' lieten ze zich horen. Andries Jonker, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, begrijpt goed dat de speelsters die wens hebben.

"Ik begrijp het heel goed, dat die wens er is, dat die ambitie er is. Het mooie aan vrouwen die voetballen is vaak ook dat ze niet alleen voor zichzelf denken, maar ook voor de ontwikkeling van de sport. Ik denk dat dat een uniek gegeven is", zegt Jonker in de studio van Goedemorgen Eredivisie. Hij weet echter niet of dat op dit moment ook mogelijk is.

"Aan de andere kant: is de tijd daar rijp voor? De ambitie begrijp ik, de wens begrijp ik, de situatie van die meiden begrijp ik. Maar is de realiteit zo ver dat we ons dit kunnen veroorloven? Dat de clubs kunnen zeggen 'gaan we doen'?", vraagt de bondscoach zich hardop af. Jonker vindt wel dat er actie moet worden ondernomen. "Deze wens wordt nu heel nadrukkelijk neergelegd. Dan moet je met z'n allen kijken of je daar invulling aan kan geven. Ik denk vrijwel iedereen begrijpt dat deze wens leeft."

Lees meer:
0 reacties