Jonker baalt na nederlaag tegen Italië: "We zijn erin getrapt"

Andries Jonker langs de lijn in Italië
Andries Jonker langs de lijn in Italië Foto: © BSR Agency

Andries Jonker baalt van de nederlaag van Oranje op bezoek bij Italië. De Italianen sloegen twee keer toe, terwijl de Leeuwinnen niet gevaarlijk werden: 2-0.

"Dit was een klassieke Italië-Nederland", was het oordeel van Jonker. "Wij hadden bijna 65 procent van het balbezit, maar zij maakten twee goals en hebben de punten. Oftewel: we zijn erin getrapt", wordt de bondscoach geciteerd door NU.nl.

Italië kwam al na vier minuten spelen op voorsprong. "Dan loop je achter de de feiten aan en kom je er niet meer bij. We hadden nog wel veel controle, vooral in de eerste helft. Maar we werden niet gevaarlijk. Daar koop je helemaal niks voor. Dan verlies je. Vrij kansloos", aldus Jonker.

Het is voor Oranje de derde nederlaag op rij. Toch maakt Jonker zich geen zorgen. "Er is helemaal niets aan de hand. We hebben hiervoor twee keer terecht verloren van de wereldkampioen en een topachtland. Dat was op een moment dat we daar niet klaar en niet fit voor waren. Nu missen we een half elftal."

Daarmee doelt hij op het ontbreken van Lieke Martens, Jackie Groenen, Vivianne Miedema, Jill Roord en Daphne van Domselaar. "Ik wil het nog wel eens zien als zij er wel zijn. Dan hebben we een heel andere wedstrijd. Maar ook met de ploeg die we nu hebben, kunnen we van dit soort landen winnen. Dan moeten we wel stappen maken", besluit de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties