Jonker: "Als dat niet lukt, dan worden we met z'n allen heel pissig"

Andries Jonker langs de lijn in Italië
Andries Jonker langs de lijn in Italië Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hoeven niet geprikkeld te worden na de nederlaag in en tegen Italië. De irritatie was groot na de verliespartij, maar dinsdagavond moet Oranje er weer staan. Dan wacht het treffen met Noorwegen.

"Niemand hoeft ons te prikkelen. Die speelsters irriteren zich mateloos aan zichzelf in de eerste plaats. Aan elkaar in de tweede plaats. En die teleurstelling zit ook bij ons als staf en bij mij als trainer", maakt Andries Jonker duidelijk bij de NOS. "Je wil en goed voetballen en winnen."

"Als dat niet lukt, leidt dat tot irritatie. Dan vinden we dat vervelend. Dan vraag je je af: 'wat kunnen we nou doen om het wel voor elkaar te krijgen?'", geeft de bondscoach aan. Dat gebeurt dan wel op een positieve manier. "Wat kunnen we nou wel? Ik vind het wel goed dat er irritatie is op zo'n moment. Als dat er niet is, dan houdt het op. We spelen om te winnen."

Hij vervolgt: "Los van alle andere dingen die spelen, over contracten, loopbanen en mogelijkheden. Dit is wel een mooie ploeg. Je speelt om te winnen. Niks anders. Het spel zelf goed spelen en winnen, daar gaat het iedereen om. Dat is ook waarom ik het zo fantastisch naar mijn zin heb hier. Als dat niet lukt, dan worden we met z'n allen heel pissig", merkt Jonker.

Dinsdag wacht dus Noorwegen. "Ze zijn uitermate taai, verdedigen hard en agressief", zegt de bondscoach over die tegenstander.

Lees meer:
0 reacties