Jongeling Algra zag droom uitkomen: "Heerenveen is m'n club"

Hester Algra (SC Heerenveen) aan de bal
Hester Algra (SC Heerenveen) aan de bal Foto: © BSR Agency

Hester Algra is als 16-jarige uitgegroeid tot vaste waarde in de hoofdmacht van SC Heerenveen. De jongeling zag daarmee haar droom uitkomen: al van jongs af aan is ze fan van de Friese club.

Algra combineert het voetballen met een opleiding op het CIOS. "Vaak zit ik tot kwart voor vier op school. Daarna moet ik dan nog met het openbaar vervoer reizen, waardoor ik rond half zes thuis ben in Broeksterwoude", vertelt ze in FeanFan Magazine. In de ochtend pakt Algra twee bussen en twee treinen richting Heerenveen.

"Dat reizen heb ik er wel voor over, hoor. Ik ga iedere dag met plezier deze kant op. Heerenveen is m'n club, ik ben al van jongs af aan supporter", zegt de jeugdinternational. Algra startte met voetballen in de F5 van Broekster Boys, op haar zevende. "Ik was altijd het enige meisje in het team en dat is altijd zo gebleven. Ik was echt one of the guys, hoorde er helemaal bij."

Op twaalfjarige leeftijd maakte ze de overstap naar het O16-team van SC Heerenveen. "Ik deed mee aan een talentendag en werd daarna gebeld met het goede nieuws. Dat had ik niet verwacht, omdat ik nog zo jong was. Fysiek was het in de eerste weken wennen. Ik heb veel spierpijn gehad", is Algra eerlijk.

"Ik ging van twee trainingen per week naar bijna elke dag een training. Het betekende automatisch dat ik minder vrije tijd had, waardoor ik minder af kon spreken met vriendinnen, maar dat had ik er wel voor over", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties