Jong PSV kroont zich tot kampioen: "Dan is de titel mooi meegenomen"

Mark den Brok (Jong PSV)
Mark den Brok (Jong PSV) Foto: © Pro Shots

Jong PSV heeft dit weekend de titel gepakt in de Eerste Divisie. De beloftenploeg van de Eindhovenaren won met 4-0 op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Mede dankzij twee goals van Ranneke Derks kon Jong PSV, met onder meer Kealyn Thomas, Femke Bastiaen en Fleur Stoit in de ploeg, het feestje vieren. Concurrent Jong Ajax hielp een handje door met 4-4 gelijk te spelen tegen Jong FC Twente.

"PSV en Ajax steken er toch wel met kop en schouders bovenuit", zegt Jong PSV-coach Mark den Brok tegenover het Eindhovens Dagblad over de competitie. "Dit jaar was er een voorjaars- en najaarscompetitie. In het najaar eindigden we ongeslagen op de eerste plaats. Nu hebben we alleen één keer van Ajax verloren."

Volgens Den Brok worden de verschillen tussen PSV, Ajax en de overige teams steeds kleiner. "Het landschap wordt steeds beter ingericht. De aantrekkingskracht van PSV voor speelsters uit het gehele land is overigens groot", merkt hij. "Opleiden blijft het primaire doel, dan is de titel is mooi meegenomen", aldus de coach.

Komend seizoen zal de Eerste Divisie er wat anders uitzien. NAC Breda en De Graafschap zullen toetreden tot de competitie. Daarnaast komt er een promotie-/degradatieregeling.

Lees meer:
0 reacties