Jong OranjeLeeuwinnen speelt teleurstellend gelijk tegen Noorwegen

Nikita Tromp scoort namens Ajax
Nikita Tromp scoort namens Ajax Foto: © Orange Pictures

Jong OranjeLeeuwinnen heeft donderdag gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. In het Melløs Stadion werd het uiteindelijk 1-1.

De ploeg van Stefan Hoogsteder haalde niet het niveau van vorige maand tegen Zweden, toen Oranje met 3-0 wist te winnen. De Leeuwinnen kregen wel kansen, maar kwamen in de twintigste minuut op achterstand. De eerste kans voor Noorwegen was meteen raak.

Marit Auée wilde de bal naar Lisa Doorn spelen, maar daar zat Celin Bizet Ildhusøy tussen. De Noorse spits schoot oog in oog met keepster Moon Pondes raak. Acht minuten later sloeg Jong OranjeLeeuwinnen toe. Nikita Tromp kreeg de bal na een vrije trap voor haar voeten en de spits van Ajax trof doel.

Nederland kreeg daarna nog vier goede kansen. Invalster Chimera Ripa, die debuteerde in het Oranjeshirt, kon vanaf elf meter inschieten en ook Ashleigh Weerden kreeg tweemaal de mogelijkheid om Nederland op voorsprong te schieten. Ook Kirsten van de Westeringh leek een kans te krijgen.

In een goede positie werd de aanvalster van ADO Den Haag aan haar arm getrokken. Ze ging zelf echter door, maar was teveel uit balans om de bal nog goed te raken. Een penalty kreeg Van de Westeringh daarna niet meer. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 1-1.

Maandag staat voor Jong OranjeLeeuwinnen een nieuwe wedstrijd op het programma. In het Yanmar Stadion in Almere is Italië de tegenstander.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand