Jong OranjeLeeuwinnen rekenen met ruime cijfers af met België

Vreugde bij de Jong OranjeLeeuwinnen na de 6-0 tegen Italië
Vreugde bij de Jong OranjeLeeuwinnen na de 6-0 tegen Italië Foto: © Pro Shots

De Jong OranjeLeeuwinnen hebben de interlandperiode afgesloten met een ruime zege op België. Op bezoek bij de zuiderburen was de ploeg van trainer Stefan Hoogsteder met 5-1 te sterk.

De jonge Leeuwinnen moesten het zonder zes basisspeelsters doen. Eva van Deursen, Samantha van Diemen, Lisa Doorn, Fenna Kalma en Romée Leuchter werden bij de selectie van het 'grote' Oranje gehaald, terwijl Kayleigh van Dooren wegens een blessure afhaakte.

Daardoor stond er een flink gewijzigd team aan de aftrap in het Van Roystadion in Denderleeuw. Desondanks was Jong OranjeLeeuwinnen de baas over België. De ploeg wist zich met geconcentreerd positiespel onder de druk van de jonge Red Flames uit te voetballen, kansen te creëren en een goed rendement te halen. Esmee Brugts en Chimera Ripa scoorden voor rust.

In de 25e minuut maakte België nog de gelijkmaker, maar na de thee rekende Oranje af met de Belgen. Wederom Ripa, Nikita Tromp en Kirsten van de Westeringh waren trefzeker. Daardoor kon de ploeg van coach Hoogsteder met een 5-1 zege terug naar Nederland.

Opstelling Jong OranjeLeeuwinnen: Moon Pondes, Moisa van Koot (85. Kim Everaerts), Marit Auée, Gwyneth Hendriks, Ashleigh Weerden, Kirsten van de Westeringh, Liz Rijsbergen (85. Lobke Loonen), Nikita Tromp, Lakeesha Eijken (78. Romée van de Lavoir), Chimera Ripa (64. Jaimy Ravensbergen), Esmee Brugts.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand