Jong OranjeLeeuwinnen onderuit: "We hebben niet kunnen leveren"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

De Jong OranjeLeeuwinnen hebben maandag verloren van Frankrijk. In Almere ging de ploeg van coach Stefan Hoogsteder in de laatste interland van het seizoen met 1-0 onderuit.

De Fransen waren fysiek sterk en de Jong OranjeLeeuwinnen hadden het met name voor rust lastig. "We hebben veel verkeerde keuzes aan de bal gemaakt", merkte Hoogsteder na afloop op tegenover OnsOranje. "Frankrijk was fysiek heel sterk, beschikte over onwijs snelle speelsters en had een goed duellerend middenveld."

"We stonden onder hoge druk. Aan de bal moet je dan snel handelen en goede keuzes maken, maar dat hebben we niet zo goed gedaan. We kwamen niet in ons spel", zag de coach. Het zorgde voor een 0-1 stand bij rust. Na de thee kreeg de ploeg van Hoogsteder meer grip. "In plaats van met de punt naar achteren, zijn we met de punt naar voren gaan spelen, met twee controleurs", legde hij uit.

"Daardoor hadden we in de opbouw meer keuze om onder de druk uit te komen. Verdedigend hadden we meer controle. Ook probeerden we directer te spelen; de bal eerder naar voren te brengen in plaats van rond te spelen in de hoop ruimte te vinden", zegt Hoogsteder. Oranje kwam er aanvallend echter niet aan te pas.

"We hebben de diepte niet goed genoeg bespeeld. We hebben alleen maar in het blikveld van Frankrijk gespeeld, terwijl we ze meer pijn in de rug hadden kunnen doen. Door hun hoge pressing lukte dat niet. De uitvoering van ons spel was niet van het niveau dat nodig is tegen Frankrijk", klonk het. Daardoor eindigde het duel uiteindelijk in een nipte nederlaag.

Een teleurstellend resultaat: "Op dit moment was Frankrijk een maatje te groot voor ons. Al vind ik wel dat wij in staat moeten zijn een tegenstander van dat niveau tegenstand te bieden. Dat hebben we eerder dit seizoen tegen Spanje – wat ik minstens zo’n goede ploeg vind als Frankrijk – laten zien. Maar dan moeten we wel zorgen dat alles top is. Vandaag hebben we niet kunnen leveren. Daarom hebben we terecht verloren", vindt Hoogsteder, die wel trots is op dit seizoen met de Jong OranjeLeeuwinnen.

"Dit seizoen hebben we laten zien dat we ons kunnen meten met de Europese top. Zowel het team als de speelsters als individu hebben enorme progressie geboekt, iedereen is naar boven aan het bewegen. Mooi vond ik bijvoorbeeld de manier waarop we ons dit seizoen hebben laten zien tegen Spanje en Italië. In die wedstrijden haalden we een hoog niveau. Nu is het zaak om vooral verder te bouwen", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand