Jong OranjeLeeuwinnen in tweede duel onderuit tegen Engeland

Vreugde bij de Jong OranjeLeeuwinnen na de 6-0 tegen Italië
Vreugde bij de Jong OranjeLeeuwinnen na de 6-0 tegen Italië Foto: © Pro Shots

De Jong OranjeLeeuwinnen hebben maandag hun meerdere moeten erkennen in Engeland. Het tweede onderlinge duel werd met 0-3 verloren. Vrijdag stonden de ploegen ook tegenover elkaar, toen werd het 0-0.

Ondanks de ruime nederlaag, is trainer Stefan Hoogsteder tevreden over het vertoonde spel. "We moesten de vertaalslag maken van de eerste naar de tweede wedstrijd. Dat hebben de speelsters goed gedaan door hun eigen ding te blijven doen", vertelt hij aan OnsOranje.

"Alleen de bezetting en de keuzes voor het doel waren niet goed genoeg. Daardoor uitte ons goede spel zich niet in genoeg grote kansen. Je kunt niet zeggen dat je het goed gedaan hebt als je met 0-3 verliest, dat voelen wij ook wel zo. Maar deze speelsters zitten midden in hun leertraject. Daarom hebben we ook dit team", aldus de oefenmeester.

"Engeland heeft ons twee keer tot het uiterste gepusht", blikt Hoogsteder vervolgens terug. "Dit zijn duels van het allerhoogste niveau tegen misschien wel de sterkste tegenstander die we tot nu toe hebben getroffen. "

"Dat het de eerste nederlaag is die ik in drie jaar tijd heb moeten lijden, is eigenlijk ook iets wat een goed gevoel geeft. Dat betekent namelijk dat we nu een tegenstander hebben gevonden die het maximale van ons vraagt. Er zijn in deze korte tijd heel veel dingen aangezet waar de speelsters verder mee kunnen", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand