Jong OranjeLeeuwinnen-coach wijst: "Dan zijn we beter dan Frankrijk"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

De Jong OranjeLeeuwinnen hebben donderdag in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Coach Stefan Hoogsteder was tevreden met de inzet van zijn ploeg, die via Nina Nijstad op voorsprong kwam.

In de eerste helft was Frankrijk de betere partij. "We werden tot het uiterste gedreven, om de afstanden onderling kloppend te houden. Dat was een uitdaging, maar we hebben ons niet aangepast. We spelen achterin altijd één op één, met veel ruimte in de rug. Daar lopen we niet voor weg. En we hebben ook eigenlijk geen kans weggegeven", zo analyseert Hoogsteder bij OnsOranje.

Na de pauze pakte Nederland het initiatief. "We hebben de hele tweede helft gedomineerd", zag de coach. "Verdedigend was het heel stabiel en in balbezit hebben we zeker vier goede kansen bij elkaar gevoetbald." Nijstad zorgde in die fase ook voor de Nederlandse voorsprong.

Uiteindelijk eindigde het duel in 1-1. Frankrijk kreeg een penalty na een vermeende handsbal van Sophie te Brake, die de bal toch echt op haar wang kreeg. "De afdruk van de bal is nog zichtbaar op de wang van Sophie te Brake", is Hoogsteder daar duidelijk over.

Het gelijkspel zorgde voor een domper, maar de coach is toch ook trots. "In april hebben we ook tegen Frankrijk gespeeld en toen waren ze duidelijk een maatje te groot. We verloren met 0-1, maar 0-3 was een juiste afspiegeling geweest. Als het bij ons gaat draaien, zijn we op dit moment beter dan Frankrijk. Dat is enorm veelbelovend."

De Jong OranjeLeeuwinnen komen maandag opnieuw in actie. Dan speelt de ploeg van Hoogsteder tegen Spanje. "Een duel om naar uit te kijken. Waar we ons bij Frankrijk moesten wapenen tegen hun fysiek en snelheid, probeert Spanje je met een moordend positiespel kapot te spelen. Maar wij zetten daar ook een heel hoog niveau tegenover", voorspelt hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand