Jong Oranje wint van Spanje: "Dit is top in deze leeftijdscategorie"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

De Jong OranjeLeeuwinnen hebben maandagavond weten te winnen van Spanje. In het topduel had de ploeg van bondscoach Stefan Hoogsteder het in de eerste helft zwaar, maar in de tweede helft werd enorme veerkracht getoond: 4-1.

In Dordrecht was Spanje in de eerste helft absoluut de betere. De Spaanse ploeg vond elkaar makkelijk en Oranje kwam er niet aan te pas. In de 34e minuut volgde dan ook de 0-1. "We voerden het drukzetten niet goed uit", zag Hoogsteder. "Dat luistert nauw en als de afstanden niet kloppen, dan moet je gaan corrigeren en ben je telkens net te laat in het duel."

"Zij beschikken dan over de individuele klasse om bij je weg te draaien of je uit te kappen", zegt de coach bij OnsOranje. "Spanje had ons goed geanalyseerd. Ze speelden over het hele veld een op een. Omdat we in de opbouw vaak de verkeerde ruimtes zochten, kwamen we kwamen niet onder hun druk uit."

In de tweede helft zette Hoogsteder het om. "In plaats van met de punt naar achteren, zijn we op het middenveld met de punt naar voren gaan spelen. Zo kwam Romée Leuchter meer rond spits Fenna Kalma te spelen. Nina Nijstad en Rosa van Gool moesten als twee zessen de balans bewaken. Dat deden ze uitstekend", is hij lovend.

In de tweede helft maakte Liz Rijsbergen de 1-1, waarna Romée Leuchter Oranje op voorsprong zette. In de slotfase liepen de jonge Leeuwinnen uit naar 4-1, dankzij twee goals van Fenna Kalma. "Na het duel met Frankrijk hebben we gezegd: dit is de norm. Hier gaan we niet meer aan toornen. Ik ben er trots op dat we dat hebben meegenomen naar deze wedstrijd tegen Spanje. Dit is de top in deze leeftijdscategorie", aldus Hoogsteder.

Dit jaar komen de Jong OranjeLeeuwinnen nog tweemaal in actie. Er wachten nog wedstrijden tegen Schotland en Zweden. "Zweden is altijd sterk. Schotland treffen we voor het eerst. Een land dat zich steeds beter ontwikkelt. En het is ook leerzaam om met de favorietenrol om te gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand