Jong Oranje trekt zegereeks door met overwinning op Denemarken

Fenna Kalma juicht na een goal voor de Jong OranjeLeeuwinnen
Fenna Kalma juicht na een goal voor de Jong OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Jong Oranje won donderdagmiddag in een oefenwedstrijd van Denemarken. In het Spaanse Marbella werd het 1-2 voor de Nederlanders.

Voor Jong Oranje waren Fenna Kalma en Chanté Dompig trefzeker. In de zestiende minuut was Kalma de maakster van het openingsdoelpunt. De spits schoof een voorzet bekeken in de lange hoek. Zeven minuten voor tijd maakte Nielsen de 1-1.

In de slotfase wist Jong Oranje alsnog het winnende doelpunt te maken. Chasity Grant draaide vanaf de linkerkant een voorzet met rechts voor het doel. Kalma legde de bal terug op Dompig, die koelbloedig afrondde: 1-2.

De Nederlandse speelsters zijn bezig aan een goede reeks. Van de zes laatste wedstrijden werden er vijf gewonnen. Coach Stefan Hoogsteders is tevreden met het oefenduel. "Denemarken is een goede tegenstander, maar je merkte door die reeks van ons dat ze zich toch een beetje hadden aangepast", zegt de trainer op de site van Ons Oranje.

"Normaal gesproken zetten ze altijd hoog druk, maar nu zakten ze meer in naar een 1-5-4-1 formatie om ons middenveld vast te zetten." De trainer is blij met de slotfase. "We toonden een enorme winnaarsmentaliteit en wilden kosten wat het kost die drie punten eruit slepen", aldus Hoogsteders.

Lees meer:
0 reacties