Jong Oranje nu vijver van Oranje: "Blij met de Vrouwen Eredivisie"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

Vijf jaar geleden startte de KNVB met de Jong OranjeLeeuwinnen, om speelsters tussen de 19 en 23 jaar een podium te bieden en het gat met de OranjeLeeuwinnen te verkleinen. Inmiddels is de ploeg de vijver geworden waaruit bondscoach Andries Jonker vist.

Volgens Stefan Hoogsteder, vijf jaar de coach van Jong Oranje, speelde ook de Azerion Vrouwen Eredivisie daar een belangrijke rol in. Het overgrote deel van de speelsters is actief in de Nederlandse competitie. "Dus is het belangrijk dat ze hier wedstrijden op hoog niveau spelen. Daarom ben ik erg blij met de Azerion Vrouwen Eredivisie", zegt hij op de website van de competitie.

"Vergeleken met sommige andere landen is de competitive balance in Nederland helemaal niet zo verkeerd", meent Hoogsteder. "Bovendien groeit de competitie nog steeds en bereikt het een steeds hoger niveau. Ook Jong Oranje, en later dus ook het Nederlands elftal, kan daar op een gegeven moment de vruchten van plukken", denkt de coach, die per 1 juli aan de slag gaat als manager top meiden- en vrouwenvoetbal bij de KNVB.

Lees meer:
0 reacties