Jong Oranje geeft Hoogsteder mooi afscheid met winst op België

Fenna Kalma bij de OranjeLeeuwinnen
Fenna Kalma bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De Jong OranjeLeeuwinnen hebben de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Katwijk won de ploeg met 3-1 van België, waardoor vertrekkend coach Stefan Hoogsteder een mooi afscheid kreeg.

Jong Oranje kende een fraai seizoen. Van de negen duels werden er zeven gewonnen. De toppers tegen Frankrijk en Engeland eindigden in een 1-1 gelijkspel en de wedstrijd tegen Noorwegen werd afgelopen donderdag afgelast vanwege de winterse omstandigheden.

Tegen België had de ploeg van Hoogsteder moeite met de twee snelle spitsen van onze zuiderburen. In de 24e minuut viel de 0-1. Welma Fon passeerde Jacintha Weimar. Voor rust maakte Oranje de gelijkmaker. Ella Peddemors verraste de Belgische keepster met een schot uit de tweede lijn.

Na de rust maakte Regina van Eijk haar debuut. Jong Oranje ging vervolgens op jacht naar de 2-1. Een indirecte kaart voor Chanté-Mary Dompig leek roet in het eten te gooien, maar de ruimtes werden juist een stuk groter. In de 82e minuut viel alsnog de tweede Nederlandse goal, dankzij captain Liz Rijsbergen.

Vijf minuten later werd het ook nog 3-1. Fenna Kalma kopte binnen op aangeven van Rosa van Gool. Zodoende kreeg Hoogsteder een passend afscheidscadeau.

Lees meer:
0 reacties