Jong Ajax zorgt voor stunt en knikkert Telstar uit bekertoernooi

Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax
Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax Foto: © Pro Shots

Jong Ajax is er zaterdagmiddag in geslaagd om Telstar uit de beker te knikkeren. De beloftenploeg van de Amsterdammers was op De Toekomst met 3-0 te sterk.

Lang bleef het 0-0 in Amsterdam, maar na iets meer dan een uur spelen was het raak voor Jong Ajax. Mirte van Koppen opende de score en bracht Telstar zo in de problemen. Die problemen werden in de 79e minuut nog wat groter. Danique Tolhoek zorgde voor de 0-2.

De Zeeuwse aanvalster was begin deze maand namens de hoofdmacht van Ajax ook al trefzeker tegen Telstar en deed de Witte Leeuwinnen zaterdag dus wederom pijn. Lina Touzani bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-0, waardoor de Ajax-talenten zich mogen melden in de kwartfinales. Voor Telstar, dat vorig jaar werd uitgeschakeld door Jong PSV, eindigt het bekertoernooi in de eerste ronde.

Scoreverloop:
63' 1-0
Mirte van Koppen
79' 2-0 Danique Tolhoek
87' 3-0 Lina Touzani

Opstelling Jong Ajax: Van der Vliet, Huisman, Valk, Stengs, Rademaker, Verkooijen, Van Koppen, Proost (46' Masnaoui), Touzani, Tolhoek, Huisman

Opstelling Telstar: Steen, Ridder, Miedema (72' Daalman), Remijnse, Van de Pol, Meijerink (72' Van Belen), Kira, Gomez, Nottet, Wolters (56' Lagcher), Hassani

Lees meer:
0 reacties