Jong Ajax tegen Ajax in kwartfinale: "Ergens vind ik het jammer"

Anouk Bruil bij Ajax
Anouk Bruil bij Ajax Foto: © Pro Shots

In de kwartfinale van de KNVB Beker speelt Ajax tegen de eigen beloftenploeg. Dat is het gevolg van aangescherpte reglementen. Bij Jong Ajax vinden ze het enigszins jammer.

"Ergens vind ik het jammer dat we tegen onze 'eigen club' spelen", reageert coach Anouk Bruil op de loting. "Aan de andere kant is het voor de jonge meiden een mooie ervaring om tegen een kwartfinalist in de UEFA Women's Champions League te spelen. Het voelt een beetje dubbel", zegt ze op de clubwebsite.

Jong Ajax won zaterdag met 3-0 van Telstar. "We hadden ons goed voorbereid en in kaart gebracht waar onze kansen lagen. Dat hebben de meiden, negentig minuten lang, op een geweldige manier als team uitgevoerd", zag Bruil. "Vanaf de eerste minuut hebben we een hoge intensiteit op de mat gelegd en dat heeft geresulteerd in deze prachtige overwinning op een Eredivisie-club."

Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax
Ajax automatisch tegen beloftenploeg: "Een wenselijke situatie" Lees ook

De coach gaat verder: "We hebben een jong team met een gemiddelde leeftijd van zestien of zeventien jaar en begonnen dit seizoen met veel nieuwe speelsters. Inmiddels zijn we na een half jaar enorm gegroeid en tot een moment gekomen om deze prestatie neer te zetten. Dat is heel mooi om terug te zien."

Bruil is blij met de deelname van Jong Ajax aan het bekertoernooi. "Dit soort wedstrijden zijn heel goed voor mijn ploeg. Ze krijgen een extra prikkel, want er wordt iets anders verwacht. Het is goed en een mooi moment in de ontwikkeling van dit elftal."

Lees meer:
0 reacties