Joëlle Smits op krukken: "Daar is ze maandag aan geopereerd"

Joëlle Smits in actie namens PSV
Joëlle Smits in actie namens PSV Foto: © Pro Shots

Joëlle Smits ontbrak maandagavond bij PSV in de Eredivisie Cup-wedstrijd tegen Ajax. De spits van de Eindhovense club was wel aanwezig op PSV Campus De Herdgang en liep op krukken.

Dat had alles te maken met een kleine operatie, zo vertelt trainer Rick de Rooij. "Joëlle heeft al best wel een tijdje last van haar hak. Daar zit een soort slijmbeurs die daar wat ontstoken is. Daar is ze vandaag (maandag, red.) aan geopereerd. Dat is een kleine ingreep geweest. We hebben bewust gewacht tot na de bekerfinale", legt hij uit.

"Als je Joëlle Smits bij de bekerfinale ook nog kan inbrengen, mocht het nodig zijn, wat we ook gedaan hebben, dan kan het een wapen zijn. Het is een kleine ingreep, dus het is een kwestie van een paar weken herstellen. Ze is er 4 juli gewoon weer bij", doelde De Rooij op de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Smits kende een lastig seizoen bij PSV. "Ze heeft een jaar in Wolfsburg gehad wat niemand had verwacht. Ze had een fantastisch jaar bij PSV, werd op handen gedragen door alles en iedereen. Dan ga je naar een hele grote club en dan lukt het even niet. Als je dan een heel jaar niet of nauwelijks speelt, dan zie je dat het best wel lastig is, zeker als de verwachtingen ook nog hoog zijn, om dat meteen weer waar te maken. Dat hebben we misschien allemaal een beetje onderschat. Daar hebben we ook van geleerd. Het is een mooie kans om dat richting het volgende seizoen met z'n allen top aan te pakken", besloot de trainer van PSV.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand