Jno Baptiste liep zware blessure op: "Ik moest gewoon meteen huilen"

Bridget Jno Baptiste debuteerde in februari 2023 in de hoofdmacht van Feyenoord. De jonge verdedigster maakte direct indruk en tekende ook haar eerste profcontract in Rotterdam. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging het echter mis.

Jno Baptiste scheurde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayer Leverkusen haar kruisband. "Het was de laatste oefenwedstrijd. In Duitsland was het. Het was ook nog eens de laatste minuut. In een duel heb ik mijn kruisband afgescheurd", blikt de 18-jarige verdedigster terug bij Feyenoord TV.

Ploeggenoot Justine Brandau zag het gebeuren. "Ik stond er best wel dichtbij. Ik wist meteen dat het niet goed was, want Bridget is niet iemand die zomaar op de grond gaat liggen", weet ze nog. "Dat er toen gezegd werd: 'er is wat ergs met Bridget aan de hand', ik moest gewoon meteen huilen. Bridget was net zo goed bezig, sloot net bij ons aan. Ze deed het supergoed en dan gebeurt er dit...", zucht ze.

Het besef was er niet direct bij Jno Baptiste: "Dat kwam wat later. Ik heb het vrij snel kunnen omdraaien. Ik sta er nuchter in. Je moet het ondergaan. Als je terug wil komen en je wil weer voetballen, dan zul je wel die revalidatie moeten ondergaan. Zo sta ik er ook wel in."

Ook bij moeder Femke kwam het hard aan. "Je moederhart doet dat natuurlijk zeer. Bridget is wel iemand die wel vastbijt en doorzet. Ze kan de knop snel omzetten en accepteren dat het is wat het nu is", zegt ze over haar dochter.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand