Jinek reageert op fragment met Polak: "Heb hem vandaag zelf gebeld"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag-trainer Sjaak Polak en Eva Jinek kwamen eerder vandaag onder vuur te liggen vanwege een fragment uit 2020. Daarin vertelde Polak hoe hij een grap uithaalde met toenmalig ploeggenoot Anthony Obodai.

Polak vertelde dat hij een naakte Obodai vastbond aan een massagetafel, waarna hij 'Red Hot', een 'best pittige balsem' aanbracht in de bilnaad van Obodai.

Na alle ophef heeft Jinek zelf contact gezocht met Obodai. "We spraken onder andere over de streken die voetballers onderling bij elkaar uithalen", blikt Jinek terug via Instagram Story op de uitzending van twee jaar terug.

Ze vervolgt: "Er werd toen, en aan tafel, om gelachen, want de mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar."

"Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de intentie van degene die de grap uithaalt, maar vooral om degene die het onderspit delft, de 'grap' ervaart", schrijft Jinek.

Daarom heeft Jinek vandaag gebeld met Obodai. "Om hem te vragen naar zijn beleving. Hij vond de grap 'hilarisch' en 'heel goed geslaagd' en illustratief voor de manier waarop er in het team met elkaar werd omgegaan."

"Ricky van den Bergh was zijn 'allerbeste vriend' binnen het team en Sjaak Polak mocht hij 'erg graag'", gaat Jinek verder. "Hij heeft er nooit last van gehad, 'toen niet en nu niet', want het was wat hem betreft gewoon een heel goed gelukte grap die paste bij hoe ze met elkaar omgingen."

Het item werd dan ook niet met voorbedachte rade gemaakt, zo geeft de talkshowhost aan. "Toen wisten we al dat de mannen hechte teamgenoten en vrienden waren geweest. We zaten dus niet aan tafel om te lachen om te lachen over een naar voorval waar iemand last van had."

"Ik vind het heel erg dat sommigen dat nu wel suggereren en daarom vond ik het belangrijk om Anthony zelf te spreken en dit met jullie te delen. Ik hoop dat ik de zorg daarover heb kunnen wegnemen", aldus Jinek.

Sjaak Polak
Sjaak Polak onder vuur door optreden bij talkshow van Eva Jinek Lees ook
Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand