Jill Roord reageert: "Het is duidelijk dat we haar hebben gemist"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

Deze week staan ​​in het Wembley Stadion de laatste twee Europese kampioenen tegenover elkaar, op jacht naar een plek voor de Olympische Spelen. Jill Roord, inmiddels ook speelster van Manchester City, streeft ernaar om de Engelsen uit te schakelen.

"Het ligt in onze handen", vertelt Roord in gesprek met Forbes. "We winnen twee keer en we zijn er. Tegelijkertijd denk ik ook dat er van alles kan gebeuren. Het worden twee moeilijke wedstrijden voor ons, te beginnen met de wedstrijd tegen Engeland. Na die wedstrijd zullen we zien wat we nodig hebben en waar we staan."

Komende vrijdag komen de OranjeLeeuwinnen op bezoek in het Wembley stadion, maar Roord maakt zich niet druk om de vele toeschouwers die niet aan hun kant zullen staan. "We hebben veel ervaren speelsters in ons team. Wij houden van de druk. We vinden het bijna leuk als iedereen tegen ons is, dat geeft ons juist een beetje extra vuur." Roord is wel wat gewend als het gaat om grote stadions. Eerder speelde ze in het grootste voetbalstadion van Europa, namelijk Camp Nou. "Ik herinner me die wedstrijd in Camp Nou nog goed, dat was indrukwekkend."

Afgelopen september stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Nederland ging er toen vandoor met de winst. "Wij zijn een team dat druk wil zetten, we willen niet achterover leunen en wachten. We willen initiatief nemen. In de eerste wedstrijd ging dat heel goed." Vivianne Miedema ontbrak toen nog vanwege haar kruisbandblessure, maar is nu weer bij het elftal. "Het is duidelijk dat we haar hebben gemist, ze is een belangrijke speelster voor ons. Ik speel altijd graag met haar", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties