Jill Roord open over toekomst: "Dat is hoe het er nu voor staat"

Jill Roord in de warming-up namens VfL Wolfsburg
Jill Roord in de warming-up namens VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Afgelopen zomer werd Jill Roord stevig in verband gebracht met FC Barcelona. De Catalanen wilden van de speelster van VfL Wolfsburg de duurste Nederlandse speelster ooit maken, maar de Duitse club liet haar niet gaan. Tijdens een online persmoment is Roord open over haar toekomst.

"Ik heb nog een doorlopend contract tot '24, dat is hoe het er nu voor staat. In principe ben ik gewoon hier. Ik heb een doorlopend contract", klonk het nuchter. "Als iets komt, misschien ga ik dan nadenken. Op dit moment zit ik hier, heb ik nog een jaar, dus is het niet echt aan de orde. Het is nog vroeg, we zien het wel. Ik zit absoluut goed op mijn plek. Ik heb het hier goed voor elkaar, ik speel, we zijn succesvol. Ik zit hier absoluut goed", geeft Roord aan.

De OranjeLeeuwin denkt ook nog lang niet aan stoppen, al zou ze het af en toe wel wat rustiger aan willen doen. "Natuurlijk mis ik thuis wel, soms denk ik ook wel van 'oh, het zou lekker zijn als ik even een paar weekjes wat minder kan doen, lekker thuis kan zijn en die en die kan zien. Aan de andere kant, wat ik doe vind ik ook geweldig. Dat ik een Champions League-finale ga spelen, daar heb ik ontzettend veel zin in. Dat ik een WK ga spelen, daar heb ik ook heel veel zin in. De ene week heb ik het heel erg naar mijn zin en de andere week wat minder, maar dat hoort erbij."

"Over het algemeen ben ik heel happy met alles wat ik doe, bereikt heb en hopelijk nog ga bereiken. Ik moet wel fit blijven, ik denk dat dat het belangrijkste is. Maar ik ben voorlopig nog niet van plan om te stoppen, absoluut niet", is Roord duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand