Jill Roord maanden uitgeschakeld: "Het klinkt misschien gek..."

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen moet het deze Nations League stellen zonder Jill Roord. De aanvallende middenveldster werd twee weken geleden geopereerd aan haar voorste kruisband in de linkerknie en moet maandenlang revalideren.

Roord is tussen de zes en twaalf maanden uitgeschakeld. "Maar meer richting de negen maanden", reageert de speelster van Manchester City voor de camera van de NOS. "Uiteindelijk denk ik dat het ook niet heel veel uitmaakt of het een maand minder lang of langer duurt. Het gaat er vooral om dat het goed voelt, dat het weer als vanouds wordt. Maar dat het lang duurt, dat is een feit, ja."

Ondanks de zware blessure zit Roord in haar geboorteplaats Oldenzaal niet bij de pakken neer. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb meteen die knop omgezet", geeft ze aan. "Tuurlijk was ik wel heel even van de kaart, maar ik kijk er ook wel enigszins naar uit om dit traject aan te gaan en fitter en beter terug te komen. Dus mentaal gaat het eigenlijk heel goed."

Roord vindt het niet erg om de OranjeLeeuwinnen tegen Spanje voor de televisie te bekijken. "Op dit moment voelt het best wel normaal, maar ik denk ook dat ik nog niet helemaal besef dat ik er lang uit ben. Ik laat het op me afkomen, ik zie wel wat ik voor gevoel erbij krijg morgen."

Lees meer:
0 reacties