Jill Roord liep droomtransfer mis: "Wolfsburg liet mij niet gaan"

Jill Roord
Jill Roord Foto: © Pro Shots

Afgelopen zomer keerde Jill Roord terug naar Engeland en tekende ze bij Manchester City, na een periode bij Wolfsburg. Eerder kreeg ze de kans om bij FC Barcelona aan te sluiten, maar de deal ging niet door.

"Barcelona wilde mij hebben, maar Wolfsburg liet mij niet gaan en dat heb ik geaccepteerd, want zo werkt voetbal", zegt Roord in gesprek met Forbes. Roord bleef uiteindelijk om in Wolfsburg nog een Duitse beker te winnen en de finale van de UEFA Women's Champions League te bereiken, waar ze opnieuw werden verslagen door uitgerekend Barcelona.

"Ik denk dat wij als team een ​​heel goed seizoen hebben gehad en op een gegeven moment kwam Manchester City. Ik hield het vrij open en heb pas aan het einde van het seizoen een besluit genomen. Ik vertelde dat ik erg geïnteresseerd was in City en dat ik graag zou willen gaan, maar uiteindelijk was het niet mijn beslissing. De onderhandelingen waren tussen City en Wolfsburg en dat lukte."

Na de Engelse Keira Walsh is Roord de op één na duurste vrouwelijke speelster ter wereld. Toch maakt Roord zich geen zorgen over de omvang van haar transfersommen. "Ik heb het online gelezen, maar daar leg ik uiteraard mijn focus niet op. Voor mij zegt het niet zoveel. Het is een trots moment dat ik verkocht werd, dat City mij echt wilde hebben. Dat is voor mij het meest belangrijke. Het maakt voor mij niet zoveel uit hoe duur ik was", aldus Roord.

Lees meer:
0 reacties