Jill Roord: "Dit kan het mooiste jaar uit onze carrières worden"

Jill Roord wordt gefeliciteerd na haar treffer tegen Servette FC
Jill Roord wordt gefeliciteerd na haar treffer tegen Servette FC Foto: © Pro Shots

VfL Wolfsburg gaat vrijdagavond op bezoek in een uitverkocht Camp Nou. Dominique Janssen en Jill Roord kijken ontzettend uit naar het treffen met FC Barcelona.

"Het wordt een superbijzondere avond. Het wordt magisch om mee te maken, het is echt een droom", blikt Roord vooruit in gesprek met Voetbal International.

De OranjeLeeuwin, die vrijdag haar 25e verjaardag viert, is van mening dat de thuisploeg de favoriet is. "Daar zal iedereen het over eens zijn. Maar wij hebben niets te verliezen."

"Het is ook echt niet fijn om tegen ons te spelen, omdat we superveel power en explosiviteit hebben. Daar houdt Barça natuurlijk helemaal niet van. Dus ik zie mogelijkheden voor ons", aldus Roord.

Janssen is duidelijk over het treffen: "We gaan daar niet heen om te genieten van de volle tribunes, we gaan volle bak om te winnen." Met VfL Wolfsburg liggen de twee OranjeLeeuwinnen op koers voor het kampioenschap en de DFB Pokal.

"Dit kan het mooiste jaar uit onze carrières worden, voor mij absoluut", zegt Roord. "Ik had het ook totaal niet verwacht aan het begin van dit seizoen. Het zou een soort transformatiejaar worden voor Wolfsburg, met veel nieuwe speelsters en een nieuwe trainersstaf."

Ze besluit: "Dat het meteen in mijn eerste jaar hier zó goed zou gaan, is mooi en spannend. Ik ben heel excited voor de komende maanden met Wolfsburg en Oranje."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand