Jeanet van der Laan wil KNVB-voorzitter worden: "Geschikte kandidaat"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © BSR Agency

Oud-voetbalster en oud-kamerlid Jeanet van der Laan heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de KNVB. Afgelopen zondag wierp voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland zich ook al op voor deze functie. Ook politiecommissaris Frank Paauw is een van de kandidaten.

Van der Laan speelde 29 interlands voor de OranjeLeeuwinnen en zat tot december vorig jaar in de Tweede Kamer namens D66. Ze had de KNVB eerder ook al laten weten dat ze graag voorzitter wil worden. De voetbalbond zei tegen haar dat ze alleen Paauw wilden voordragen als voorzitter aan de leden die mogen kiezen.

Via een omweg hoopt Van der Laan zich alsnog te presenteren. "Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen." Dan moet je vooraf tien handtekeningen van die vertegenwoordigers verzamelen. Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer", vertelt ze bij Bij NOS Langs de Lijn en Omstreken van NPO Radio 1.

Er was vanuit supportersgroepen veel kritiek op de kandidatuur van Paauw. Toch lijkt de kans groot dat hij de nieuwe KNVB-voorzitter wordt. Toch schat Van der Laan haar kansen hoog in. "Het spel is nog niet gespeeld. Ik heb al een aantal handtekeningen binnen. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan."

De KNVB is heeft per 1 juni een nieuwe bondsvoorzitter nodig. Dan stopt Just Spee met het vervullen van deze functie vanwege gezondheidsredenen. Op 27 mei wordt tijdens de buitengewone bondsvergadering gestemd voor een nieuwe voorzitter.

Ook oud-international Leonne Stentler liet weten voorstander te zijn van de kandidatuur van Van der Laan.

Lees meer:
0 reacties