Jeanet van der Laan: "Heb vanaf nu ook officieel recht van spreken"

Jeanet van der Laan (D66) in de Tweede Kamer
Jeanet van der Laan (D66) in de Tweede Kamer Foto: © Pro Shots

Jeanet van der Laan kan officieel verkozen worden tot voorzitter van de KNVB. De voormalig OranjeLeeuwin heeft de tien benodigde ondersteuningshandtekeningen binnen, zo meldde ze woensdag via sociale media.

"Ik heb vanaf nu ook officieel recht van spreken", reageert Van der Laan tegenover het Algemeen Dagblad. Ze heeft de tien stemmen inmiddels ook ingediend bij de KNVB. "De afgelopen weken ben ik kris kras door het voetballandschap getrokken, ben van het ene in het andere gesprek gerold", vertelt de voormalig voetbalster.

"Fijn dat ik clubs mijn visie heb kunnen overdragen en dat ik nu de benodigde stemmen binnen heb. Al betekent dat niet dat ik de komende tijd ga stilzitten. Met het lobbyen ga ik de komende tijd gewoon door", aldus het voormalig Kamerlid. In totaal hebben zestig leden een stem in de keuze voor de nieuwe voorzitter van de KNVB.

Om als kandidaat formeel kanshebber te zijn, is een aanbeveling van tien van die zestig leden nodig. Van der Laan heeft die dus binnen, waardoor zij zich op 27 mei kan presenteren tijdens de algemene ledenvergadering.

Lees meer:
0 reacties