Jasmijn Resink deelt: "Ik word begeleid door een mental coach"

Jasmijn Resink bij SC Heerenveen
Jasmijn Resink bij SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Jasmijn Resink beleeft momenteel een seizoen met twee gezichten bij SC Heerenveen. Hoewel haar team op de tiende plaats staat, kreeg ze maar dertig tegendoelpunten.

"Vooral mentaal ben ik de afgelopen periode sterker geworden", zegt Resink in gesprek met Vrouwen Eredivisie. "Als je als keeper een fout maakt, ben je meteen de Sjaak. Je moet voorkomen dat fouten in je hoofd gaan zitten. "Daarom word ik begeleid door een mental coach", legt ze uit.

"Als ik ergens mee zit, kan ik hem altijd bellen", gaat Resink verder. "Alleen daarover praten, is voor mij al een opluchting. Ik denk dat ik tegenwoordig beter met tegenslag kan omgaan dan vroeger. Daardoor ben ik dus ook een betere keeper geworden"

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) maakte Resink een indrukwekkende redding. Tessa Wullaert gaf een voorzet vanaf de flank, maar de bal week af en ging richting het doel. Resink rende achteruit en dook om de bal te stoppen, met een knappe tik tegen de lat. "Dat was mijn mooiste redding van het seizoen."

Resink voelt zich comfortabel als keeper. "Soms besef ik nog niet hoe snel het mij is gegaan. Acht jaar geleden keepte ik bij Roda ’46 Leusden mijn eerste wedstrijd. Nu ben ik eerste keeper bij SC Heerenveen in de Vrouwen Eredivisie. Ik ben daar heel trots op. Ik had dit nooit durven dromen."

Lees meer:
0 reacties