Jarne Teulings: "Als je daarnaar kijkt, is Ajax natuurlijk favoriet"

Jarne Teulings in actie namens Fortuna Sittard
Jarne Teulings in actie namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard staat maandag in de finale van de TOTO KNVB Beker. Jarne Teulings kijkt terug op twee mooie jaren in Limburg en hoopt maandagmiddag natuurlijk met de Dennenappel te staan.

"Ik heb hier echt twee goede seizoenen achter de rug. Dit is een warme club, een leuk team, en op zich heb ik hier gewoon ook al twee goede seizoenen gedraaid", blikt de Belgische terug tegenover Het Nieuwsblad. "Met als hoogtepunt maandag de bekerfinale. Als we die beker effectief winnen, zou het natuurlijk helemáál positief zijn."

De bekerfinale is uniek: "Aangezien onze tak nog maar sinds 2022 bestaat. En voor de mannen: die hebben weliswaar een mooie geschiedenis, maar het is lang geleden dat ze nog eens een prijs hebben gepakt", zegt Teulings. Voor de 22-jarige middenveldster is het niet haar eerste bekerfinale. "Twee jaar geleden heb ik met Anderlecht al eens de dubbel gewonnen. In de bekerfinale waren we toen met 3-0 te sterk voor Standard."

Of Fortuna Sittard kans maakt tegen Ajax? "Als je gewoon naar de stand kijkt, is Ajax natuurlijk favoriet. Bij onze laatste ontmoeting speelden we wel 1-1 gelijk. Er liggen sowieso kansen, zeker als je weet dat we recent met 2-0 wonnen van leider Twente. Wij geloven er sowieso in, al zal het niet makkelijk worden", denkt Teulings.

Lees meer:
0 reacties