Janssen ziet: "Komen momenten dat er verandering plaatsvindt"

Dominique Janssen
Dominique Janssen Foto: © Pro Shots

Nu bondscoach Mark Parsons flink aan het doorselecteren is bij de OranjeLeeuwinnen, zullen meerdere ervaren speelsters een andere rol moeten vervullen. Zo ook Dominique Janssen en Jill Roord.

"Ik denk wel dat we steeds meer verantwoordelijkheid moeten dragen", is Janssen van mening in gesprek met Voetbal International. "Uiteindelijk komen er momenten dat er een verandering plaatsvindt."

Bij VfL Wolfsburg is dat ook zo. "Ik merk dat ik het laatste driekwart jaar wel gegroeid ben in die leidersrol, die stapjes zal ik hier misschien ook gaan maken, want ik begin wel echt ervaren te worden."

"Vroeger dacht ik altijd: Als je 27 bent, zit je echt op de toppen van je kunnen. Nu is dat moment aangebroken", realiseert de verdedigster zich. Volgens Roord zijn zij en Janssen allebei wel leidertypes.

"Bij Dominique gaat dat heel natuurlijk en niet geforceerd. Ik ben vooral aanwezig", vervolgt de middenveldster. "Jill is ook wel iemand die de sfeer bepaalt. Dat moet ze blijven doen en niet ineens heel raar gaan doen", reageert Janssen daarop.

"Ja, het is gek als ik ineens heel stil en serieus word", geeft Roord aan. "Laatst had ik last van mijn verstandskies en kon ik niet zo goed praten. Toen dacht iedereen bij Wolfsburg meteen dat het niet goed met me ging."

"We zitten allebei al lang bij Oranje en horen bij de speelsters met de meeste ervaring. Dat is best gek, maar ook wel goed voor ons", aldus de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand